donderdag 2 mei 2013

French Toast

 
Mijn 2 mooie zussen en ik proberen sinds een aantal weken ons streefgewicht te behalen. Met een weekendje Parijs
als stok achter de deur gaat dat zeker lukken.
Maar omdat ik gezellig eten (en drinken) droom, denk en doe kan ik toch nog iedere extra stimulans gebruiken.
Daarom, vanaf nu, regelmatig French Food op dit blog.
Omdat we gewoon lekker blijven eten. Alleen een beetje minder....
 
 
French Toast
 
Ingredienten
 
1 ei
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder
1dl melk
8 sneetjes witbrood
40 boter of margarine

Bereiden

In diep bord ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Korstjes van brood snijden. Sneetjes brood één voor één door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Rest van eimengsel over broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn. In grote koekenpan helft van boter verhitten en helft van sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit pan nemen en op (warm) bord leggen. Rest van boter verhitten en op dezelfde manier rest van wentelteefjes bakken. Serveren met suiker en kaneelpoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten