donderdag 16 mei 2013

Dieet Dipje!


We kennen het allemaal. (in ieder geval, dat hoop ik)
Het dieet dipje...
In het begin gaat het super. Je valt kilo's af en het allerleukste: mensen gaan het zien.  Niks werkt zo goed als complimentjes!
Maar dan slaat het noodlot toe. Iedereen is weer gewend aan je (bijna) slanke taille en de complimentjes verminderen. Jij ziet ondertussen overal FOOD! En niet zomaar food... Nee, heerlijk, troostend & gelukkigmakend Food.
 
Nou gaat lijnen nooit zonder slag of stoot (geloof mij). En als je dan toch een dipje hebt dan maar zondigen met iets wat meer dan de moeite waard was en waar je onmogelijk een schuldgevoel over kan krijgen...!
 
Chocolade cakjes met zachte binnenkant*
 
Ingredienten
 
4 porties
 
125 gr boter
1 reep (100 g) pure chocolade van goede kwaliteit
2 eieren
2 eierdooiers
4 eetlepels suiker
2 theelepels witte bloem
 
Bereiden
 
De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. 4 vormpjes met boter invetten en met bloem bestrooien.
Au bain-marie boter en chocolade verhitten tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is.
Met een staafmixer eieren, eierdooiers en suiker tot een lichtgekleurde, dikke massa mengen.
Terwijl u klopt langzaam de chocolademix erbij schenken en vervolgens met een paar slagen de bloem grof met de ingrediënten vermengen.
Het beslag over de 4 vormpjes verdelen en 6-7 minuten bakken. De cakejes blijven in het midden vrij zacht. De vormpjes omgekeerd op een presenteerschaal leggen, 15 seconden laten staan en vervolgens de cakejes eruit halen. Direct serveren, eventueel met verse room.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten