woensdag 15 mei 2013

Home Made

 
Bij het woord" revolutie" verwacht je nieuwe spannende dingen.
Deze Food Revolution tip is dan ook eigenlijk hopeloos ouderwets.
Maar ja, zoals ik al eerder zei: I like it the good old way....
Wat is er dan ook beter dan het geven van een beetje echte aandacht?! Wie weet is het effect hiervan wel revolutionair!
 
Trakteer je buurvrouw, zus of collega eens op een potje 
Home Made Ketchup
 
Ingredienten
 
Voor ca. 4 potten 2½ kilo tomaten
1 rode paprika
2 middelgrote uien, fijngehakt
1 teen knoflook, uit de pers
100 ml azijn
75 g suiker
snuf zout
2 tl geraspte gember
2 tl paprikapoeder
2 tl nootmuskaat
1 mespunt cayennepeper
1 el korianderzaad
1 kruidnagel
peper uit de molen
steriele potten
 
Bereiden
 
Was de tomaten en snijd ze in stukken. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken, verwijder de zaadjes. Doe de tomaat, paprika, ui en knoflook met een scheutje water in een pan en laat alles ongeveer een uur op een zacht vuurtje sudderen. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Voeg als dat nodig is een beetje water toe. Pureer de saus van het vuur af met een staafmixer glad. Zet hem terug op het vuur en voeg de azijn, suiker en alle specerijen toe. Laat de saus nog eens anderhalf uur zachtjes sudderen, of totdat hij voldoende is ingedikt. Zonodig nog wat peper of zout toevoegen.
Giet de hete saus in steriele potten. Sluit ze af met een passende deksel en draai ze op de kop tot ze zijn afgekoeld. De ketchup blijft zo wel een jaar goed. Een geopende pot moet u wél in de koelkast bewaren.
* inspiratie van www.libelle.nl
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten