zaterdag 13 april 2013

Zandkoekjes

 
 
Deze zandkoekjes zijn misschien niet zo lekker...
Maar wel heel feestelijk!
Hier dus een recept voor ouderwets lekkere zandkoekjes.
Omdat koekjes bakken altijd een feest is!
 
 
 
Ingrdienten
 
1 ei    
200 g bloem   
100 g witte basterdsuiker     
150 g koude boter     
 
 
Bereiden
 
Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met een koele hand tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg gelijkmatig uit op een met bloem bestoven keukenblad tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met uitsteekvormpjes of een omgekeerd glas koekjes uit, of snijd deze langs een (zelfgemaakt) sjabloon los. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit, tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem de koekjes met een kaasschaaf of een paletmes van de bakplaat en laat ze afkoelen, bij voorkeur op een taartrooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten