woensdag 3 april 2013

Love healthy



Na alle paaseitjes van de afgelopen dagen. (stiekem al weken)
is het weer tijd voor gezond!
Geen probleem want ook daar houden we van.
Hier een salade waar je alle kanten mee op kunt.
Heerlijk bij lamsvlees maar ook met wat gerookte zalm als voorgerechtje.
In ieder geval tover je met al dit groen de lente op je bord.
I lOVE IT!
 
Aspergesalade*
500 g groene asperges
150 g rucola
100 g doperwten
2 handen walnoten, gehakt
paar takjes munt
 
Dressing50 ml olie
30 ml citroensap
flinke knijp honing
1 tl mosterd
zout en peper
 
Zet een pannetje water op en kook de erwtjes vijf minuutjes. Laat ze afkoelen in koud water. Maak intussen de salade: was de asperges en snijd de harde stukken aan de onderkant eraf. Neem een dunschiller en maak hiermee lange linten van de asperges. Kook / blancheer de aspergelinten heel kort. Mix het vervolgens in een kom met de erwten, rucola, walnoten en muntblaadjes. Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing door elkaar en giet het over de salade heen.
 
* inspiratiebron: www.libelle.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten