maandag 9 december 2013

Alpenpasta

 
Volgens de geleerden wordt het een lange koude winter.
En naast alle ongemakken als ruiten krabben,
koude vingers en gladde wegen
zijn er ook heel veel leuke dingen aan het koude weer.
Al die winterse feel good momenten wil ik graag met jullie delen.
Om te beginnen het recept van een heerlijke alpenpasta.
Ideaal als opwarmer na een winterse wandeling.

 
Ingrediënten
 
100 gram penne
 
120 gram boter
1 grote ui in ringen
150 gram bacon, in dobbelsteentjes
200 ml room
1 blaadje laurier
vers gemalen zwarte peper
100 gram gruyère, geraspt
100 gram emmental, geraspt
100 gram aardappel, in de schil gekookt en in blokjes van 2 cm
 
Bereiden
 
Kook de penne in ruim water met zout halfgaar. Giet af en stort de penne in een ingevette ovenschaal.
Doe er mootjes boter op zodat de pasta niet gaat plakken.
Sauteer de ui in de boter zacht,
voeg de bacon toe en bak die een minuut mee.
Haal de pan van het vuur en voeg de room, peper en laurier toe.
Zet de pan weer op het vuur en laat het een paar
minuutjes zachtjes pruttelen.
Doe de roomsaus, kazen en aardappel bij de penne
en meng alles goed door elkaar.
Leg wat mootjes boter op de pasta en doe de schaal zo'n 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot de inhoud borrelt en goud begint te kleuren.
 
* lekker met appelmoes of een frisse groene salade
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten