dinsdag 18 juni 2013

Komkommer

 
 
Met dit weer heb je zin in buiten eten.
Het liefst gezond en lekker fris.
Ik zeg: KOMKOMMER!!
 
Hier een aantal variaties die altijd kunnen.
lekker bij de BBQ of gewoon als lunch.
 
Aziatische komkommer

Ingredienten
 
2 komkommers     
1 rode peper     
2 el olie     
1 teen knoflook, fijngesneden     
1 pakje kokosmelk (200 ml)

Bereiden
 
Schep de zaadlijsten met een theelepel uit de komkommers en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de olie in een wok en voeg de knoflook en rode peper toe. Fruit 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 3 min. Voeg het kokosmelk toe en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Rasp vlak voor het serveren de groene schil van de limoen erboven en breng op smaak met wat limoensap. Bestrooi met de koriander.  
 
 
Komkommer met mascapone,
knoklook & munt
 
Ingredienten

2 komkommers     
1 bakje mascarpone (roomkaas, 250 g)     
2 el citroensap (flesje 115 ml)     
1/2 teen knoflook     
1 bakje verse munt (15 g), blaadjes in reepjes
 
Bereiden
 
Rasp de komkommers grof en laat ze 10 min. uitlekken in een zeef. Roer de mascarpone los met het citroensap. Pers de knoflook erboven uit. Meng de munt en de komkommer door de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.

 
 
Komkommer met mosterd-dressing
 
Ingredienten
 
4 el olijfolie extra vierge     
1 el wittewijnazijn     
1 el fijne mosterd     
1 el vloeibare honing     
2 komkommers, met kaasschaaf in de lengte in dunne plakken     
1 tl gedroogde dragon

 Bereiden
 
Meng de olijfolie, wijnazijn, mosterd en de honing tot een dressing (vinaigrette). Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de komkommerplakken en bestrooi met de dragon. Laat minimaal 15 min. staan om de smaken te laten intrekken
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten