vrijdag 14 juni 2013

Happy Father's day

 
 
Met vaderdag gaan we voor stoere recepten!
Maar omdat er zomaar nog meer stoere vaders / opa's binnen kunnen vallen willen we niet te lang in de keuken staan.
De BBQ is hiervoor ideaal!
Gril deze vaderdagburger op de BBQ en alle papa's zullen smullen.
( en niet alleen de papa's)
 

Ingrediënten

3 plakjes ontbijtspek     
1 hamburger     
1 tomaat     
1 boulognebol of Italiaanse bol
1/2 bakje verse avocadodipsaus      
 

Bereiden

In koekenpan met antiaanbaklaag spek in ca. 3 minuten zachtjes uitbakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Op een gloeiend hete BBQ de hamburger in ca. 6 minuten gaar en bruin bakken. Intussen tomaat wassen en in plakjes snijden. Boulognebol opensnijden en onderste helft beleggen met spek, hamburger en plakjes tomaat. Avocadodip erop scheppen en bovenste broodhelft erop leggen.

 
Het is ook leuk (en nog makkelijker) om iedereen zelf zijn eigen hamburger samen te laten stellen.
Snijd van tevoren bijvoorbeeld tomaat, augurkjes, kaas, sla etc
en zet verschillende sausjes klaar.
Zet een stoere papa achter de BBQ en laat iedereen z'n gang gaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten