donderdag 1 augustus 2013

Citroen basilicum siroop

 
Citroen Basilicum Siroop
 
Lekker fris, home made en je kan er alle kanten mee op.
Heerlijk met water en ijskontjes. Maar ook goed voor in de dressing.
En als aperitief met een beetje prosecco of bubbel water
 en witte wijn steel je absoluut de harten van je gasten!
 
Ingrediënten
 
1 kilo citroenen
 +/- 650 gram suiker
bosje balicum blaadjes
 
Bereiden
 
Was de citroenen en schil een dun laagje van 3-4 stuks. Pers alle citroenen uit tot je evenveel citroensap als de suiker hebt. Laat de citroensap, citroenschil en suiker cca 5 minuten koken. Was de basilicum, voeg toe aan de kokende siroop en laat even trekken. Giet de siroop door een zeef en vul er gesteriliseerde flessen of potten mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten