maandag 11 maart 2013

A little Spice

 
Na de vakantie heb ik altijd een beetje peper nodig
 om weer op gang te komen.
De heerlijk lome "alle tijd ochtenden" veranderen weer
in "schiet nou eens op morgens".
En als je niet oppast is het alsof je nooit bent weggeweest...
Daarom maak ik een lekker hapje. Om het vakantiegevoel nog een beetje vast te houden. Maar met net genoeg pit om het dagelijks leven weer lekker op te pikken.
 
Pikante Kippenpootjes*
 
 
Ingredienten
 
2 el honing
2 el zoete chilisaus
2 el tomatensaus (of ketchup)
3 el sojasaus
1,5 kg kippenpootjes (zonder vel)
2 el sesamzaad
 
Bereiding
 
Meng de honing, chilisaus, tomatensaus en sojasaus
in een grote kom. Snijd elke kippenpoot 2 keer in.
Leg de kippenpootjes in de marinade en zet de schaal afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de kippenpootjes op een bakplaat met bakpapier en strooi er een beetje sesamzaad over als finiching touch.
Bak de kippnpootjes in 45 minuten gaar en goudbruin.
Je kan ze meteen serveren maar koud zijn ze ook heerlijk.
 
* uit "1,2,3,4 koken met plezier"

1 opmerking: