donderdag 14 maart 2013

Home Made Lente

 
 
Er valt nog steeds sneeuw en het is zo koud dat de ijsbloemen
's morgens op de ramen zitten.
En dat halverwege maart.... Ik ben er klaar mee!
Als de lente niet komt maak ik 'm zelf wel!
Home Made Lente zullen we maar zeggen...
Schuif dus de meubels aan de kant om plaats te maken voor een gezellig kleedje, maak dit heerlijk picknickbrood
(of iets anders lekkers) en geniet van een Indoor Picknick.
Outdoor komt de lente vanzelf, Heus!
 
 
Aspergeslof met (lamsham)*
 
Ingredienten
 
400 gram groene asperges
1 ciabatta
2 eetlepels mayonaise
2 tl grove mosterd
6-8 plakken (lams) ham
1 bosje platte peterselie fijngehakt
zout & peper
 
Bereiden
 
Was de asperges en snijd het houtachtige uiteinde af. Kook de asperges in een bodempje water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet de asperges af en spoel ze onder stromend water koud.
 
Halveer de ciabatta op 1/3 van de bovenkant en hol het brood tot 1 cm van de korst uit. Meng de mayonaise met de mosterd en bestrijk er de binnenkant van het brood en het kapje mee.
 
Vul het brood: Begin met de helft van de asperges, de peterselie en de ham en dek af met de resterende asperges, peterselie en ham. Bestrooi de lagen steeds met peper.
 
Sluit het brood door het kapje erop te leggen en wikkel het strak in met vershoudfolie.
Bewaar het brood in de koelkast. Snijd het brood bij de picknick in brede repen.
 
p.s. dit brood kan je rustig een paar uur van tevoren maken. Doordat de smaken goed in het brood trekken wordt het alleen maar lekkerder.
 
* recept uit: Wining & Dining nr 1 2008


Geen opmerkingen:

Een reactie posten