woensdag 20 maart 2013

Even stampen, Even stampen, Even stampen Ja Ja..


 
 
Het lijkt erop dat de lente nog even op zich laat wachten.
Natte sneeuw en regen zal ons in ieder geval de komende dagen
nog plagen.
Om een mooie overgang van de winter naar de lente af te dwingen
hier een stamppotrecept met echte lente groenten:
 
Dus: "Even stampen, even stampen, even stampen Ja Ja"
 
Raapstelen stamppot*

Ingrediënten

500 gr. raapstelen    
3 bosuitjes     
      50 g katenspek         
    125 g roomkaas met knoflook     
versgemalen peper     
500 gram aardappelen
scheutje melk
klontje boter

Bereiden

Maak een lekker smeuige aardappelpuree met een scheut melk en een klontje boter. Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was ze, sla ze droog en snijd ze in reepjes. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Katenspek in reepjes snijden. Spek in droge koekenpan al omscheppend verwarmen. Roer de roomkaas en het spek door de puree. Schep op het laatste moment de raapstelen en bosui edoor. Verwarm al roerend de stappot nog even zachtjes en breng op smaak met peper & zout.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten