vrijdag 29 maart 2013

Gevonden: Gevuld paasei!

 
Vrolijk Pasen allemaal!
 
Waarschijnlijk heeft iedereen ondanks het winterse weer heerlijke lente plannen voor het weekend.
Of het nu een ontbijt, lunch, high tea of paas borrel is.
Een Ei hoort erbij!
Hier een snel recept voor een lekker gevuld paaseitje.
 
 
Gevulde eieren met gerookte zalm*
 
Ingredienten

12 medium eieren, hardgekookt en gepeld
150 gram gerookte zalm
5 el mayonaise
3 el zure room
1,5 theelepel gehakte verse dille + wat takjes als garnering
zout en peper
 
Bereiden

Halveer de eieren in de lengte en haal voorzichtig het eigeel eruit. duw het eigeel met de achterkant van een lepel door een fijne zeef en vang het op in een kom.
Meng bijna alle gerookte zalm en mayonaise in een keukenmachine totdat het een glad mengsel is. Voeg dit mengsel toe aan het eigeel. Roer de zure room en dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in de eieren of gebruik een spuitzak. Knip of snij sliertjes van de overgebleven gerookte zalm. Garneer de eieren met de zalm en takjes dille.
 
* inspiratie van: www.libelle.nl
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten