woensdag 27 februari 2013

Afscheid van Koning Winter




Na een lange natte herfst kijk ik altijd uit naar de winter.
Heerlijk lange avonden gevuld met kaarslicht, winterkost en gezelligheid. En de winter kwam! Maanden hebben we kunnen genieten van de kou, sneeuw en ijs.
Maar nu is het tijd voor kleur! Zelfs ik ben wel een beetje klaar met de grijze luchten en kale bomen. Omdat er (hopelijk) een lange periode aan gaat breken met veel warmte, zon en kleur wil ik op een gepaste manier afscheid nemen van koning winter.
En hoe kan dat beter dan nog even onder een dekentje te kruipen met een goed boek en een dampende kom warme choco binnen handbereik...
Benodigdheden voor 1 mok
200 ml melk
2 eetlepels nutella
eventueel slagroom

Warm de melk op in een mok in de magnetron of in een klein pannetje. Als de melk opwarmt in de magnetron kan je het beste de melk eerst 1 minuut in de magnetron zetten, dan roeren en dan telkens 30 seconden totdat de melk heet genoeg is. Wel tussendoor roeren anders komt er een velletje op de melk.
Als de melk warm is, schep je de nutella door de melk en roer je dit goed door. Maak het af met een dot slagroom en voor een twist met wat geschaafde kokos of kaneelpoeder.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten