woensdag 10 april 2013

Lente radijsjes


 
 
Deze ga ik zondag zeker maken. Als het 20 graden is en het zonnetje lekker schijnt!! Echt lente, wordt er nu al helemaal bij van!
 
Hartig taartje met radijsjes
 
Ingredienten
 
4 plakjes balderdeeg
250 gram ricotta
1 ei
90 gram geraspte parmezaanse kaas
peper
snufje nootmuskaat
radijsjes
citroensap
 
Bereiden
 
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven op 180 graden.
Leg 2 plakjes bladerdeeeg op elkaar en rol ze uit tot ongeveer 25x25 cm. Snijd er een zo groot mogelijke cirkel van. Snijd van één cirkel een rondje uit het midden van 19 cm doorsnede. Gebruik alleen de buitenste rand en druk die voorzichtig op de andere cirkel om een opstaande rand te creeren.
Meng de ricotta met het ei en de parmezaanse kaas en breng op smaak met wat peper en nootmuskaat. Verdeel het ricottamengsel over de middelste cirkel van het bladerdeeg maar laat de rand vrij.
Bak het taartje in 20/25 minuten gaar en lichtbruin.
Schaaf intussen met de kaasschaaf plakje van de radijsjes en schep ze om met wat citroensap en zout. Verdeel ze over de taart en serveer meteen. (als je de taart eerst laat afkoelen leg dan pas later de radijsjes erop)
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten