donderdag 11 april 2013

La Vitta e Bella


Vandaag de nieuwe folder van Fattoria La Vialla gekregen. Dit Iatiaanse landgoed, waar je goddelijke Italiaanse specialiteiten kunt kopen, is echt één groot inspiratiefeest!
Als er 1 folder is waarbij je de rijpe tomaten bijna ruikt en het water je in de mond loopt van de heerlijke wijnen, is het deze!
Ik ga dan ook zeker weer het één en t'ander bestellen om optimaal Italiaans te kunnen genieten deze Hollandse zomer!
La Vitta e Bella!
 
Om het aankomende mooie weekend ook Italiaans te kunnen genieten hier een pizza recept met een twist. 

 
Ingredienten
 
1 Marokaans brood
2 bakjes cherrytomaatjes
2 bollen mozzarella
parmezaanse kaas
2 handjes rucola
4 eetlepels olijfolie
16 zwarte of groene olijven
2 teentjes knoflook
peper & zout
 
Bereiden
 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer het brood zodat je 2 "pizza's"overhoud.
Meng de geperste knoflook met zout en peper door de olijfolie. Was en halveer de tomaatjes.
Druppel het oliemengsel over de gesneden kant van het brood.
Snijd dunne plakjes van de bollen mozzarella en verdeel deze over het brood.
Strooi daaroverheen de geraspte parmezaanse kaas en verdeel de gehalveerde tomaatjes over de broden. Breng op smaak met zout en peper en verwarm de broden in de warme oven totdat de kaas gesmolten is. Verdeel als ze warm zijn de rucola, olijven en een restje parmezaan erover.
 
* inspiratie uit: "kookboek voor het gelukkige buitenleven"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten